Mijn verhaal in het kort hoe ik in WordPress terecht gekomen ben.

Ik heb een achtergrond in automatisering als programmeur en systeemanalist. Nu heb ik mij samen met Renate Reitler gespecialiseerd in het maken van WordPress websites.

Wie is Percy S Robles,

Mijn verhaal begint bij mijn achtergrond in automatisering als programmeur/systeemanalist. Ik heb altijd een passie gehad voor technologie en was dan ook vaak bezig met het ontwikkelen van nieuwe software en systemen. Na verloop van tijd begon ik mij echter steeds meer te interesseren in het maken van websites. Dit was een totaal andere tak van sport, maar ik vond het ontzettend leuk om mij hierin te verdiepen en te leren.

Joomla vs Divi icm WordPress.

Ik begon mijn carrière als webdesigner met Joomla, een pagebuildersysteem waarmee je relatief gemakkelijk websites kunt bouwen en onderhouden. Ik was hier in het begin erg enthousiast over, maar na verloop van tijd begon ik toch wat beperkingen te ervaren. Ik merkte dat Joomla niet altijd even gebruiksvriendelijk was en dat het soms lastig was om bepaalde functies te implementeren.
Daarom ben ik uiteindelijk overgestapt naar WordPress, een ander populaire pagebuildersysteem waarmee je ook eenvoudig websites kunt bouwen. Ik vond WordPress veel gebruiksvriendelijker en er waren veel meer plugins en templates beschikbaar. Hierdoor kon ik sneller en efficiënter werken en kon ik mij meer focussen op de inhoud van de website.

Van bouwen naar optimalisatie.

Na verloop van tijd begon ik mij echter steeds meer te interesseren in het optimaliseren van websites. Ik merkte dat veel websites traag waren en dat het laden van pagina’s soms wel erg lang duurde. Dit was niet alleen vervelend voor bezoekers, maar ook slecht voor de ranking in zoekmachines. Daarom besloot ik mij te specialiseren in website optimalisatie en leerde ik alles over caching, minifying en andere technieken om websites sneller te maken.

Mijn linker- of rechterhand.

Toen ik Renate Reitler ontmoette, bleek al snel dat zij op het gebied van webdesign veel meer ervaring en kennis had dan ik. Naast fotografie had ze zich namelijk ook gespecialiseerd in beeldbewerking, corporate movies, grafisch ontwerp en webdesign. Ik besloot dan ook om mij meer te richten op de achterkant van de website en me minder bezig te houden met het ontwerpen van de voorkant. Renate en ik besloten om samen te werken en we merkten al snel dat we elkaar goed aanvulden. Zij kon zich volledig richten op het ontwerp en ik kon mij bezighouden met de technische kant van de website.

De samenwerking.

Dankzij onze samenwerking hebben we al veel mooie projecten afgerond. We hebben websites gebouwd voor kleine en middelgrote bedrijven, variërend van eenvoudige one page tot complexe pages met 3rd part koppelingen. We hebben onze kennis en ervaring gedeeld en we leren nog steeds van elkaar. En het mooie is dat we allebei nog steeds ontzettend veel plezier hebben in ons werk.

Tot slot.

Al met al ben ik erg blij dat ik de overstap heb gemaakt naar WordPress icm Divi (EllegantThemes) en dat ik mij heb gespecialiseerd in website optimalisatie. Samen met Renate kan ik nu mooie en functionele websites bouwen die ook nog eens snel en gebruiksvriendelijk zijn. Het is een fantastisch vak en ik hoop dit nog lang te kunnen doen.

Projecten waar aan gewerkt wordt:

Hiernaast is een tabel voorbeeld van hoe je lopende projecten kan inbrengen en de voortgang kan zien.

Planing bouwtijdBouwlocatie zoekenAfspraken bevestigenInkoop materialenStart van bouwfase
26-32 weken
4 weken
1 week
3 weken

Projecten waar aan gewerkt wordt:

Hiernaast is een tabel voorbeeld van hoe je de lopende projecten kan inbrengen en de voortgang kan zien.

Helaas is onze voortgangstabel niet responsive ga hiervoor naar een desktop of tablet, sorry voor het ongemak.